Home » Stoelmassage

Stoelmassage

Wat is stoelshiatsu?

De door mij aangeboden stoelmassage is ontwikkeld uit shiatsu, traditionele Japanse drukpuntmassage, waarbij gebruik gemaakt wordt van energiebanen die door het lichaam lopen. Hierbij worden hoofd, nek, schouders, armen, handen, rug en heupen op zeer effectieve wijze behandeld. De massage werkt stimulerend op de bloedsomloop, brengt het lichaam in balans en werkt verkwikkend op geest en lichaam.
Stoelmassage is eind jaren '90 in Nederland geïntroduceerd en is sindsdien bij veel bedrijven niet meer weg te denken. Het uitgangspunt van stoelmassage is preventie van RSI-klachten (Repetitive Strain Injury), vermoeidheid en concentratieverlies.

Voor wie?


Stoelmassage is heel geschikt voor mensen die veel achter de computer zitten. In eerste instantie was de massage dan ook het meest terug te vinden op kantoren. Tegenwoordig maken ook universiteiten, scholen, beurzen enzovoort gebruik van stoelmassage. Zelfs op luchthavens wordt stoelmassage steeds meer gegeven voor mensen die net een lange vliegreis achter de rug hebben. Voorafgaand aan de massage worden eventuele klachten besproken, of andere zaken waarmee rekening gehouden moet worden, zoals zwangerschap.

Wat maakt stoelmassage zo toegankelijk?

De massage wordt over de (werk)kleding heen gegeven, men hoeft zich dus niet uit- of om te kleden. De massage neemt ongeveer 15 minuten in beslag, dus ‘geen tijd’ is eigenlijk geen reden om de mogelijkheid niet te benutten. De massage geeft een moment van rust, men is even van de werkplek af, weg van beeldscherm en telefoon. De zithouding is comfortabel en rustgevend.