Home » Paarden » Traject Caminante

Traject Caminante

 

In het 'traject Caminante' bied ik een totaalaanpak aan voor ruiter en paard. Alle kennis die ik tot nu toe heb verzameld wordt hierin gebundeld. Ik gebruik NLP coachingstechnieken, Akasha rijkunst, Natural horsemanship, Hemfling, Carolyne Resnick methode en alles wat ik ooit gelezen en gehoord heb dat mijzelf van pas is gekomen in mijn ontwikkeling. Omdat ik graag met jullie wil delen. 

Stap 1  intake/ kennismaking 

In dit gesprek polsen we naar jouw verwachtingen en kijken we naar de achtergrond van jezelf en je paard. We bespreken welke mogelijkheden en beperkingen er zijn. Hierna bepalen we het doel en maken we een trainingsplan. In dit coachgesprek wordt er aandacht geschonken aan de belangrijke eigenschappen voor paardentrainen en hoe je deze kwaliteiten bij jezelf kan ontwikkelen in het dagelijkse leven.

We maken ook kennis met de persoonlijkheid van je paard. 

Stap 2  stoelmassage ruiter, ontspanningsmassage paard

Bij de tweede afspraak neem ik een stoel mee waarop je plaats kan nemen voor een massage van de schouders en de rug. Gekleed in je ruiterkledij maak ik je spieren los zodat je ontspannen kan gaan zitten op je paard. Ik gebruik hiervoor technieken uit de shiatsu, een Oosterse drukpuntmassage. Nadat jij ontspannen bent gaan we kijken hoe we aan de combinatie ruiter paard kunnen werken. We starten met los grondwerk en een massage voor je paard. 

Stap 3 rechtrichten paard

Bij de derde afspraak is er een basis vertrouwensrelatie tussen je paard en jouw dankzij de oefeningen en tips die in de vorige sessie aanbod kwamen. Daarom kunnen we nu starten met het gymnasticeren van je paard. We starten met het werk aan de hand aan de soepelheid en lenigheid van je paard. Elk paard is van nature 'scheef'. Door aangepaste oefeningen kunnen we ervoor zorgen dat we het paard rechtrichten. Hierdoor wordt het voor het paard makkelijker om te bewegen en om het gewicht van de ruiter te dragen. 

Stap 4 zit en houdingscoaching ruiter

In deze vierde sessie stappen we op het paard en gaan we proberen balans en evenwicht te vinden in een correcte onafhankelijek zit. Door middel van oefeningen op het paard maken we je rug soepel en doorlaatbaar en werken we toe naar de zes uur positie. Hiervoor gebruiken we de technieken uit de Akasha rijkunst van Anne Muller. 

Stap 5 herhaling, extra vragen, conclusie 

In deze laatste les kan er verder doorgewerkt worden op eender welke stap van het Caminante traject. Dat kan rijden zijn, rechtrichten aan de hand, losgrondwerk, zitoefeningen, massage... We ronden het traject af met een gesprek waarin we terugkoppelen naar het eerste gesprek. 

 

De stappen kunnen door elkaar lopen omdat er voor elke combinatie op maat gewerkt wordt. Ook kan het zijn dat we niet verder kunnen naar de volgende stap omdat de basis onze aandacht nodig heeft. 

Het Caminante traject kan ook gevolgd worden met een paard van mij, met eender welke insteek als vraag.   

Neem gerust contact op. info@yoki.be

De kostprijs voor deze 5 sessies is 200 euro. Elke sessie duurt ongeveer een uur. Hou er rekening mee dat dit eventueel kan uitlopen.