Home » Paarden » Grondwerk

Grondwerk

Grondwerk is het werk in een afgesloten ruimte waarbij het paard vrij rondloopt en met lichaamssignalen gestuurd wordt. Grondwerk legt de basis voor een goede verstandhouding tussen paard en mens. Het traint paard en ruiter in het uitzenden van en reageren op subtiele signalen. Het paard wordt sterker en leert zichzelf dragen op een cirkel zonder beperkingen. Het grondwerk wordt stap voor stap opgebouwd. Het werk aan de hand bereidt het paard voor op het dragen van een ruiter. Werk aan de lange teugel hoort hier ook bij.

Bij schriktraining worden allerlei voor het paard vreemde voorwerpen bij het paard gebracht. Het paard leert om op zijn begeleider te vertrouwen en dat vergroot zijn zelfvertrouwen. Uiteindelijk krijg je een bomproof paard dat niet snel zal schrikken bij onverwachte gebeurtenissen of geluiden.

Wij trainen  jouw paard via grondwerk en schriktraining tot een betrouwbare, rustig en zefzekere compagnon. Je kan zelf ook grondwerkoefeningen komen met jouw paard of met onze paarden.

 

De lessen in schriktraining kunnen bij jouw thuis of op de club doorgaan. Zo leer je op een speelse en plezante manier hoe je je paard vertrouwen kan geven om in 'vreemde' omstandigheden op jou te vertrouwen.

Dit is een leuke afwisseling in ponykampen of als extra activiteit voor een clubdag.

Alle materiaal wordt voorzien.