Home » Oorkaarsen

Oorkaarsen

Oorkaarsen werken lichaamszuiverend. Een lichte onderdruk in de oorkaars en een trilling van de stijgende lucht door de natuurlijke beweging van de vlam, geven een lichte massage van het trommelvlies.

Dat brengt een intensief gevoel van aangename warmte teweeg en een 'bevrijdend' aanvoelende drukregeling in oor, voorhoofd en bijholtegebied. Deze lichamelijke prikkel wordt bijna onmiddellijk na het aanwenden beschreven als een weldadig gevoel, druk- en pijnverminderend, vooral in hoofd en oorgebied. Spontaan kan het ook een vrijere neusademhaling en een beter geurvermogen tot gevolg hebben, ook bij een tot dan toe verstopte neus. Bovendien geeft deze ceremonie een heerlijk gevoel van ontspanning. Een zeldzame gewaarwording van geluk en geborgenheid.

  • Oorkaarstherapie helpt doeltreffend bij gehoorstimulatie, neus-, keel-, frontale en paranasale irritaties ten gevolge van verkoudheid; oorsuizen en oortinteling; drukcompensatie in geval van hoofdpijn en migraines; heesheid; voorkomen van oorontstekingen; activeren van de lokale bloedcirculatie, het lymfesysteem en het metabolisme van de energiecirculatie, alsook bij hyperactiviteit, zenuwachtigheid en stress.

  • Oorkaarstherapie wordt afgeraden bij doorboord trommelvlies, acute oorontsteking en epilepsie.