Home » Chakrabehandeling

Chakrabehandeling

Het woord chakra komt uit het Sanskriet en betekent wiel of werveling. Chakra's zijn energie- en bewustzijnscentra in het menselijk lichaam, ook wel krachtcentra genoemd.

Beschrijvingen van de chakra's zijn al te vinden in de eeuwenoude heilige Vedische geschriften uit India. De chakra's zijn geen fysieke, in het lichaam aan te wijzen centra, maar zijn fijnstoffelijke centra van energie in de menselijke aura. Elk chakra doorstraalt het lichaam en heeft een voor die chakra specifieke invloed op de diverse energielichamen zoals het fysieke, emotionele, verstandelijke en spirituele energielichaam. Zoals invloed op de orgaanfuncties, de bloedsomloop, de hormoonhuishouding, maar ook op de emoties en het denken. Daarbij transformeren ze de kosmische levensenergie (prana), waarvan de mens doordrongen is. Deze energie wordt door de chakra's opgenomen, gericht en beschikbaar gesteld voor geestelijke, emotionele en lichamelijke processen.

Alle chakra's zijn traditioneel verbonden met kleuren, symbolen, mantra's (met goddelijke kracht geladen klanken) en elementen, die overeenkomen met de energetische frequentie van een bepaalde energie. In de chakra's komen de energie├źn van de diverse energielichamen die in de menselijke aura te vinden zijn samen, waardoor de link tussen fysieke en emotionele (dis)harmonie is gelegd.

Bij de chakrabehandeling wordt elke chakra gestimuleerd om weer volledig te gaan werken. Blokkades in de energiecentra worden opgespoord en opgelost. Dit is een hele zachte aangename behandeling die op een geklede ontvanger wordt uitgevoerd.