Home » Kamiel

Kamiel

Sinds onze les heb ik veel meer zelfvertrouwen gekregen in mijn omgang met Kamiel. Ik weet nu wat ik van hem kan vragen. Onze relatie is er dan ook sterk op vooruitgegaan. Vroeger liep hij altijd achter Follow-me aan. Nu is hij de eerste om me te begroeten als ik aankom in de wei, ook al is follow-me nog met iets anders bezig (voornamelijk gras eten). Hij oefent goed mee en doet al vrij vlot "voetje", "zakken", "opzij"... Het volgen en stoppen lukt ook vrij goed, net als tussen balken heen lopen, over balken heen lopen...

Hij heeft veel vertrouwen in mij gekregen. Vandaag is de veearts geweest om te chippen en inentingen te geven. Bij het chippen (enge, dikke spuit) heeft kamiel geprotesteerd, maar de andere inentingen heeft hij heel erg braaf laten zetten, zonder te bewegen.

Ook voetjes verzorgen gaat nu erg goed. Ik kan zijn hoeven uitkrabben, vijlen, erop tikken met een hamertje.... Morgen komt de smid, ik ben benieuwd, want hij heeft erg veel bang van die man.

Ook met follow-me gaat het goed. Ik kan haar longeren in stap en draf en kan wat oefeningen met haar doen die je me hebt voorgedaan. Vooral het achteruitgaan vindt ze nog moeilijk.

Over een paar weken zou ik graag nog eens afspreken voor een nieuwe les... Om de vooruitgang te evalueren en mijn techniek nog wat bij te schaven.

Groetjes

L.W.