Als coach geloof ik dat ieder mens zelf de antwoorden in zich draagt voor de vragen waarmee hij zit. Een coach stelt de juiste vragen zodat de gecoachte bij deze informatie kan komen. Paarden helpen mensen om nog sneller bij hun antwoorden te komen en brengen de thema’s die werkelijk spelen naar boven.

 

Paarden maken je bewust van de effectiviteit van je lichaamstaal. Ze spiegelen je kwaliteiten en valkuilen. Omgaan met paarden staat gelijk met werken aan jezelf: ze geven je pure feedback over de doeltreffendheid van je eigen gedrag. Paarden geven je info over je leiderschapskwaliteiten. Het zijn sociale dieren die in kuddeverband leven daarom testen ze jou op de waarde die jij voor de kudde hebt. In het hier en nu, ongeacht uiterlijk of status.

 

Ik zet paarden in voor het werken aan persoonlijke groei. Thema’s die aanbod komen zijn leiderschap, grenzen, lichaamstaal.  Ik begeleid ook ruiters en paardeneigenaars naar een betere relatie met hun paarden om zo prestaties en plezier te verbeteren.  Door gebruik te maken van de kuddetaal in rust en vertrouwen creëren we ruimte om te leren.