Home » anja

Paarden coaching

 

Anja had veel angst voor paarden al sinds ze jong is. Toch spraken de dieren haar aan, tijdens het joggen kwam ze vaak langs een wei waar ze zich aangetrokken  voelde tot de paarden.

Toen we bespraken wat we gingen doen in het uurtje met de paarden gaf ze aan dat ze aaien achter de draad wel ok vond maar dat ze nooit in de wei bij de paarden zou gaan om deze te strelen. De draad gaf haar een gevoel van veiligheid.

Ze mocht van mij kiezen met welk paard ze wou werken, het werd Antonio, de Shetland pony. Die vond ze  nog overzichtelijk.. Na hem verzorgd te hebben gingen we aan de slag met leidoefeningen in de piste. Bleek dat die kleine Tony toch heel wat leiderschap van Anja vroeg. Dat ging eigenlijk supergoed en gaf veel vertrouwen. Dan werd Caminate, de AndalusiĆ«r erbij gehaald. Dankzij het verzorgen kregen ze tijd om aan elkaar te wennen. De leidoefeningen verliepen prima, zelfs bij het los grondwerk hield Anja het hoofd koel! Toen het uur voorbij was vroeg ik of ze er nu even op wou. Op een verbaasd kreetje volgde heel snel een duidelijke JA! Beetje verrassend voor mij en voor Anja zelf ook.

Haar conclusie van de sessie: misschien is dat waarvoor we angst hebben uiteindelijk toch niet zo onoverkomelijk. Misschien is dit ook wel zo voor de andere dingen waar je tegenop kijkt...

Reactie van Anja:

Mijn eerste indruk van de coaching is dat met paarden werken iets is dat echt bij jou past en dat je zeker moet verder zetten.
Ik stond versteld van het eindresultaat, had ik van mezelf nooit gedacht. Dit betekent dus dat je mensen het vertrouwen geeft om de stappen te kunnen zetten die ze nodig hebben en op dat moment aankunnen.
Voor de rest vond ik het een prachtige ervaring... en kan ik genieten van de paarden in de wei die ik voorbijloop zonder angst!
Ik vind het echt knap van u dat je jouw paard zover hebt kunnen brengen dat hij ten dienste kan zijn om anderen te helpen, vanuit zijn eigen moeilijke achtergrond heb je hem helpen transformeren naar dienstbaarheid voor anderen.. Daar mag je toch trots op zijn.
Het is echt een schat van een paard geworden terug, maar goed dat jij op zijn pad bent gekomen.