Home » Zomerhoeve

In deze cursus komen alle onderdelen aan bod voor het werken aan meer balans in de trainingen met je paard en een probleemloos buiten rijden. Joke Timmermans is werkzaam als paardencoach en instructrice in het rechtrichten. In samenwerking met Trudy van der Poel en haar ervaring in het begeleiden van probleemloze buitenritten wordt deze cursus nu op de Zomerhoeve aangeboden. Voor de ruiter die vanuit zelfbewustzijn en samenwerking de relatie met zijn paard wil versterken, om zowel prestatie als plezier binnen en buiten de bak te vergroten!

 

Joke Timmermans neemt je allereerst mee op een innerlijke reis tijdens de sessies paardencoachen. Paarden spiegelen je kwaliteiten en valkuilen en in die zin staat werken met paarden gelijk aan het werken aan jezelf. Zeker wanneer je een eigen paard hebt kunnen bepaalde patronen erin zijn geslopen, maar voor iedereen geldt dat zelfbewustzijn de eerste stap is naar persoonlijke groei. De thema’s die aan bod komen zijn leiderschap, grenzen en lichaamstaal. We zijn met een kleine groep, dus het programma wordt verder op maat van jouw wensen of leerpunten samengesteld.

Joke Timmermans

Na de coaching wordt er een koppeling gemaakt naar de paarden door middel van grondwerk. Met dezelfde thema’s worden paard en ruiter getraind in het uitzenden van en reageren op subtiele signalen. Van daaruit gaan we naar het rechtrichten en werken we aan de soepelheid van het paard, om het paard sterker te maken en beter in staat te stellen het gewicht van de ruiter op een juiste manier te dragen. In de zitlessen tenslotte gaan we aan de slag met de soepelheid van de ruiter en werken we aan het lichaamsbewustzijn en het rijden in balans.

 

Al het geleerde wordt in de praktijk gebracht tijdens de buitenritten die door Trudy van der Poel worden begeleid. Paarden trekken van nature in kuddeverband rond, dus voor hen is een buitenrit eigenlijk vanzelfsprekend. Problemen ontstaan vaak doordat spierspanningen bij ruiter of paard stress oproepen en daarmee het vluchtinstinct activeren. Tijdens de lessen van Joke is er gewerkt naar meer balans en ontspanning, en Trudy helpt je verder deze spierspanningen ook in het buitenrijden te controleren. De buitenritten worden rustig opgebouwd, waarbij samenwerking en plezier voorop staan. De groep wordt voor de buitenritten gesplitst naar gelang het niveau en wensen van de ruiter, waardoor er voor iedereen voldoende begeleiding is.


14-15-16 OKTOBER
6 deelnemers

  

EVENEMENT OP FACEBOOK